Spring naar inhoud

FAQ voor vrijwilligers

Dagvrijwilligers

Hoeveel uren moet ik werken?

Een Autminds dag duurt voor vrijwilligers van 8.00 tot ca. 17.30 uur, of zoveel eerder of later als we klaar zijn met opruimen en schoonmaken. We verdelen de vrijwilligers in taakgroepen. Als groep regel je onderling wie wanneer werkt. Dit betekent dat je dus met je collega’s binnen je groep moet overleggen over het aantal uren, zolang jullie samen er maar voor zorgen dat er altijd voldoende bezetting is. Houd er rekening mee dat je zo’n 2-4 uur bezig bent op een dag (afhankelijk van de zwaarte van je taak). Daarnaast willen we het afbreken op het eind van de dag graag met alle vrijwilligers samen doen, zodat dit voor iedereen snel klaar is.

Kan ik als vrijwilliger het programma volgen?

Gedeeltelijk. Zie ook de vraag ‘Hoeveel uren moet ik werken?’.

Als je het hele Autminds programma wilt volgen, of zeker wilt weten dat je naar de sessies van jouw keuze kunt (voor zover daar nog plek is natuurlijk) raden we je aan als bezoeker te komen en een kaartje te kopen.

 

Waarom bestaat een taakgroep niet uit meer vrijwilligers?

De taakgroepen hebben we bewust klein gehouden. Hiervoor zijn verschillende redenen:

  1. Dan moeten zich meer vrijwilligers aanmelden 🙂
  2. Het is makkelijker overleggen en samenwerken in een wat kleinere groep. Hoe groter de groep, hoe meer kans op afstemmings- en communicatieproblemen.
  3. We bieden onze vrijwilligers gratis entree. De begroting van Autminds laat het niet toe teveel mensen gratis toegang te verlenen (voor het geval zich hordes vrijwilligers aanbieden).
Wat krijgen vrijwilligers?

Vrijwilligers krijgen gratis entree. We mikken erop dat alle vrijwilligers ongeveer de helft van het programma mee kunnen maken.

Share